TAK PAYAH NAK BER 'ABANG-ABANG' SANGATLAH

Friday, January 11, 2013

hello bloggie ;) Assalamualaikum ~

dilema seorang adik bila ada abang macam abang aku.~tak payah nak berkerut muka ye. masa NS sekolah menengah dulu, NS satu sekolah dengan abang NS. well,mindset NS dulu bukan nak sama sekolah, tapi NS dah dapat tawaran pergi sekolah tu,pergi je la. bukan senang nak dapat tawaran kan? rezeki jangan ditolak,bala jangan dicari.kuikui


then,masa hari pendaftaran masuk tingkatan 1 tu takde sape sape yang NS kenal. melainkan abang NS yang masa tu tingkatan 3. kat sekolah menengah ni biasanya budak budak lelaki ada nama samaran which NS pun rasa kelakar jugak dengar nama samaran aka nickname dorang. bila budak perempuan yang fikiran dia suci macam NS dengar nama pelik pelik tu automatik akan buat macam ni 0_o dan terdetik kat hati 


"mak bapak aku bagi nama sedap2,kau slumber bagi nama tu"

 hah,nampak tak betapa mulia hati guwe . dah lama lama tu biasalah. siap panggil dorang dengan nama samaran tu. benda tu nampak macam tah pape, tapi actually merapatkan ukhwah diantara budak budak laki. memandangkan abang NS ni senior, so, NS kena panggil abang la kan ? TAPI abang NS tak bagi weyhh. kecewa hati ~

peliklah kan. takkan la NS nak panggil senior tu dengan nama je. tak rasa kurang ajar ke bila junior panggil nama macam ni

"Ali,pass kan barang ni kat abang saya"

bagi NS pelik sikit sebab anggap senior tu macam kawan sebaya pulak. bila dah lama lama baru la NS tau kenapa abang NS tak bagi  panggil dengan panggilan 'abang'


NS : nape tak boleh panggil dorang abang pulak ? 0_o
A : nampak kau ni macam gedik je 
NS : =.=' mana ade gedik
A : even kau tak gedik , dorang yang akan gedik dengan kau nak minta no tepon la ,bla bla bla...
NS : ohhhhhhhhhhh >.< 




so , sebagai adik yang baik tak boleh la nak melawan cakap abang. ye dok ? kang kena pelangkung baru hang tau ! tapi kami tetap adik beradik yang saling menyayangi. huuu statement retiss. 

p/s : maaf kalau gambar takde kene mengena. cr kat google la ye ;)

15 comments:

  1. untunglah abang satu sekolah.. kalau gaduh boleh mintak backup.. hahahah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. untunglah sgt . nasib baik takde prob mase kat skolah dulu :D

      Delete
  2. kehkehkeh.. tapi dulu zmn skolah mmg tua setahun pun ada gelaran abg kat depan. bila panggil nama sj, mcm lain je. tapi bila masuk uni, takdemakna nak abg2 biar dia tua 3 tahun pon, panggil nama sudah.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul ! kire dulu still ade hormat la. skrg ni kureng :P

      Delete
  3. adoila...
    sengeh sorang ahkak ni baca kisah adik beradik ini lah..!

    :D

    ReplyDelete
  4. haha :D lawak ohh :p best nye ada abangggg :\

    ReplyDelete
  5. 0o, mcm tu rupanya..sy pulak mmg jenis yg xpggil ore lua abg selaen abg kandung..xtau la nape, sbb segan kot? hihihi

    ReplyDelete
  6. ehehe..
    adik beradik aku pun tak panggey aku akak
    along adelah..
    pastu
    dgn senior2 aku dulu
    aku slemaba kdok panggey nickname dia or nama betul dia.
    haaa...
    masa tu la sume kujat

    ReplyDelete
  7. best tak satu skola dgn abg ? hehe...

    mesti rasa selamat je sbb ada abg sndiri kat skola yg sama, :)

    ReplyDelete
  8. betol2.. kite yg adik nie , kena laa dngr ape yg kakak n abg ckp kan.. hihihi

    ReplyDelete
  9. haha panggil je abang. kalau boleh jerit 'abang' kuat kuat biar satu sekolah dengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu namanya nak mendajalkan orang :P

      Delete

comment as you pleased. thank you ;)