NUR KASIH THE MOVIE DAN AIR MATA

Friday, May 20, 2011



hey bloggie :) Assalamualaikum.

sekarang ni semua orang tengah demam cerita Nur Kasih The Movie(NKTM). wani sempat la nak menonton cerita tu semalam. semangat sangat nak tengok sampai seminggu dari tu dah plan .

nak tau hebat ke tak hebat cerita ni? u'ollss nilai la sendiri. honestly , first time wani tengok wayang kena duduk seat depan dekat dengan screen.=.=' hebat kan penangan NKTM ? budak-budak sekolah pun ada la . sangat hebat ! tahniah pada pengarah NKTM Kabir Bhatia !


wani tengok wayang ni dengan sepupu wani . berdua okay ! kitorang memang nak tengok NKTM. sampai berapa kali tah tengok drama Nur Kasih. maknanya memang hebat la kan arahan Kabir Bhatia ? ^_^

sepanjang wani tengok NKTM tu meleh air mata wani. -.-' memang sedih . sangat tersentuh dengan dialog pelakon-pelakon NKTM. dorang sangat pandai menjiwai watak dan mampu buat penonton menangis.

pengorbanan , kasih sayang , cinta , dan segala nilai-nilai cukup dalam cerita ni. apa yang wani boleh cakap , TAK RUGI kalau u'ollss tengok cerita ni . :)

dialog wani ingat ; dialog adik mia sara dengan Aidil
Aidil : Nanti pak su nak buat la rambut macam maryam.
maryam : mana boleh , pak su lelaki , lelaki mana boleh cantik. kalau cantik macam mak su.
tok wan : abeh , tok wan tak cantik?
maryam : cantik jugaklah . nak gula !




p/s : sokonglah filem Malaysia :D






22 comments:

  1. heee eira nak tgk tp kan bf eira awal2 dah ckp tak moh tgk cite ni . sobsob :|

    ReplyDelete
  2. best NKTM ni.. org sebelah pun ramai kesat air mate.. cz kata kata yang banyak bermain dengan perasaan..

    ReplyDelete
  3. ala, bestnye :( jom tgk dgn nurul pulak :D

    ReplyDelete
  4. hek elehhh..tgk cite nu kasih..
    ape lahh sgt..tak best kot...
    x feel langsung..
    wlupun ade yg kelaka kn.
    (kata2 org x dpt tgk lagi) hahahaha

    ReplyDelete
  5. @cik eira hehe . kesian eira . kiter pun g tengok ngn cousin :D hehe

    ReplyDelete
  6. @Shahz Muhammad sangat bestt ! heheh . yup ! dialog dia menusuk kalbu . huhu

    ReplyDelete
  7. @Far8 budak baik der ! kau jeles ke ape ni ? hhaha . g tengok weyh , tak rugi ;)

    ReplyDelete
  8. hehe..baru jer lepas layan...

    ReplyDelete
  9. hehe..memang best sangat2..jalan cerita dia memang mantap..cuma bab2 grafik jer yang low sikit..huhu

    ReplyDelete
  10. Ruginyer hari tu tak pergi tengok sekejap kat MidValley sebelum bertolak balik Terengganu. Kan dah kempunan nak tengok sebab kat Kuala Terengganu tak de wayang. Hehehe~

    Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

    ReplyDelete
  11. teman akan tengok dengan si dia hari ni. yeayy!

    ReplyDelete
  12. bestnye..nak tgk jugak wani...uhuhu

    ReplyDelete
  13. sonoknya dia dah pegi tgk citer nie. huhu...
    bella x sempat pn nak pg tgk wyg. huhu.

    ReplyDelete
  14. @apik pehe ekk ? wani tak sure la , wani tengok je . hihi

    ReplyDelete
  15. @Cik Yana ehehhe , awk kne tengok tauu ! rugi kalau tak tengok :P

    ReplyDelete
  16. @ciknabil-a hhhehe , nanti bella tengok la ngan bf bella :D

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)