MEMANG LAH SEDAP , TAPI BERSIH KE ??

Sunday, May 8, 2011


hey bloggie :) Assalamualaikum.

cakk ! maaf ye dah lama tak update blog ni . sibuk dengan blogshop wani :)

alhamdulillah sekarang follower dah bertambah. terima kasih ye sudi follow blog wani yang tak seberapa ni . hopefully u'ollss akan terus menyokong blog wani.

hah , u'ollss pernah dengar pasal Twist Potato tak ? betul kan namanya ? ala , yang orang jual kat pasar malam . macam-macam jenis . besar , paling besar , kecil , dan paling kecil.


mesti u'olls pernah makan kan ? tapi sebelum u'olls makan , pernah tak terfikir macam mana ia dibuat ? mesti takkan . nampak sedap je beli .


okayh , sepanjang yang wani perhatikan dekat pasar malam , peniaga menggunakan kentang dan 'twist' pada machine yang disediakan.

peniaga 'twist' kentang tu dengan kulit-kulit sekali. the point now is , kentang tu dibasuh ataupun tak sebelum dimasak ? dapat peniaga yang bersih , untunglah .

kalau dapat peniaga yang tak basuh kentang tu macam mana ? kentang kan dari dalam tanah . dan tak mustahil kuman-kuman masih melekat pada kentang tu .

wani bukan nak merosakkan penjualan peniaga , tapi u'ollss fikir la ye . :)

p/s : pastikan kebersihan makanan yang kita makan tu terjamin.


26 comments:

  1. Hm naseb baek beyla x penah lg mkn potato twist nihh. hehe.

    ee ngn kulit2 skali dea twistkannyeh.hayyo -.- klu ad taik babi melekat kt kulit kntg tu.apakahh?oh tidakkk!

    ReplyDelete
  2. : tah la. xpnah pulak makn...tgk je da la...

    sila la follo i bli k...http://suehazrie.blogspot.com/ ^__^

    ReplyDelete
  3. hahaha. i tak pernah beli pun. sbb tak minat. ecehhh :D

    ReplyDelete
  4. yup9..aritu kan kite g jonker walk mmg dorg tak kupas kulit kentang tu kan..agk musykilll...:D

    ReplyDelete
  5. @BeYLa! emm , agaklah , roomate akak cakap dorang dah basuh . basuh mcam ne , akak tak pasti . huhu

    ReplyDelete
  6. @sue

    okayh sue :) kiter follow awak ye :)

    ReplyDelete
  7. @nurulnazihah kalau tak pernah beli takpe la . beringat sikit :)

    ReplyDelete
  8. @syuhadamdhassan kan2 ? huhu . geli jugak nak makan ble pk balik :P

    ReplyDelete
  9. bondo mcm ni mmg nampak caro buat eh..
    kalau raso ragu² jangan mkn..
    mmg nampak sodap..nyam..nyamm

    ReplyDelete
  10. eh yeker?
    xpenah nak usha plak
    sek bek xminat nak makan pown
    ^_^

    ReplyDelete
  11. xpenah beli lagi pun.. hehehe

    ReplyDelete
  12. hehe..apik tak penah lagi makan..

    ReplyDelete
  13. "tak mustahil kuman-kuman masih melekat pada kentang tu ."









    apa sebut kuman2 neh??

    ReplyDelete
  14. kebersihan kan sebahagian dr Iman..=)

    ReplyDelete
  15. x penah beli pun...bkn sbb fasal kentang x basuh...tp sbb sy selalu tgk minyak goreng nye tu sampai dah hitam...mesti dah berapi kali pakai dah...recycle...

    ReplyDelete
  16. betul jugak cakap kamu tu. teman baru sedar.

    ReplyDelete
  17. betul tuhh.. penah tengok peniaga tgh garu kaki sambil meniaga. yucksss

    nina bobok
    blogwalking
    nice to meet you.

    ReplyDelete
  18. @apek poyo setuju sangat ! tak yah beli lg senang D:

    ReplyDelete
  19. @HaNa Hani tak minat , takpe . nasib baik le :D

    ReplyDelete
  20. @Cik ira bagusla kalau tak penah beli . heheh

    ReplyDelete
  21. @bact
    geli gler kalau pk pasal kuman2 . eee !

    ReplyDelete
  22. @nina bobok heheh . geli kan ? tah pape je . huhu . emm , thnx singgah blog kiter :)

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)