AWAS WANITA !

Wednesday, June 9, 2010

gamba hiasan

emm , mau story ni ! td tgk tv tbe tbe nampak iklan KANSER SERVIKS ! emm mau tanye , sejauh mane korg tau psl kanser ni ek ?? actually , wani pn tak tau sgt psl kanser ni , tp as a woman , kiter patut tau ! so , td wani g cari kat tenet , terjumpe la psl kanser servik ni ! isk2 ! oke oke , wani citer skit la psl kanser ni ye :)

Apa itu kanser serviks?
kanser servik ni jd kat gurl dan myerang pd bhgian organ reproduksi . terjadi apabila sel yang normal pada serviks (pangkal rahim) bertukar menjadi sel barah.

Sebab terjadi ?
disebbkan oleh virus human papilloma berjangkit melalui hbgn seks .

Apa yg perlu saye buat ?
ujian pap smear
ujian hpv
colposcopy
rawatan

kalau anda anda sume mau tau lagi dengan lebih lanjut , klik sini :)

4 comments:

  1. awat x detail sket wanie explanation nie..hehhee...

    ReplyDelete
  2. ish budak nih..
    belum kwin lagi dah citer psl ni.
    by the way..
    pap smear tu tuk org yg dah kwin n active in having sexsually intercouse.
    btw..tq singgah blog akak.
    ko slh ltk link.
    seba baik akka dpt carik kat community nuff nang.

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)