RELEVAN KE ??

Thursday, June 17, 2010

assalamualaikum ~ :)
hohoh , arini mau post 1 entri ! emm , skrg ni nga sibokk ngan WC kn ?? worldcup la , bkn webcam :P , hohho , actually wani tak minat sgt la sukan ni , hehe , tp skrg nga WC fever en , tak slah la kot wani citer skit psl sukan ni !
oke , skrg ni WC nga berlangsung kat Afrika Selatan , jgn tak tau lak ye ! tau tgk je ! :P so , Afrika Selatan yg menjadi tuan rumah ni konfem la da wat persediaan yg cukup untuk pemain2 bola dri seluruh dunia dtg kn ! *maaf , Malaysia tak tersenarai* . dorg ade mase 4 taon kn nk prepare sume2 b4 event ni berlangsung ! tahniah Afrika Selatan :D rakyat dorg ni sgt2 la sronok ble event ni akan berlangsung kt negara dorg . wani rase kalo Malaysia diberi pluang utk wat event cmni konfem berjuta juta lemonn habes nk bwt WC kn ! heheh :D oke , berbalik pade citer wani , anda sume tau tak maskot WC kali ni ape ?? hah , ade yg tak tau en , so , wani bg tau .
emm , maskot nye ade lah .......Nsyzwni ! *wani kuat prasan , so , maafkn la gurl yg pelik ni ye :P* hoho . maskot nye ZAKUMI !! hehhe

comel en ZAKUMI ni ! kalo tak silap wani , ZAKUMI ni singa kn ?? emm , mnurut ape yg wani bace dari internet , ZAKUMI bermaksud persatuan Afrika Selatan . "ZA" bermaksud Afrika Selatan , "KUMI" bermaksud sepuluh , ataupun 10 bhsa yg dorg gunakn . hah , korg msty pelik kn nape bulu nye warne hijau , itu adlah simbolik pade padang bola sepak :)


jauh sgt da wani mrepek , tak kene langsung ngn tajuk wani ! heheh , oke , setiap team bola tu , 11 pemain akn ade atas padang kn , hehe :D cmpur ngn team lawan , akn ade 22 pemain la :) . atas padang , 22 pemain ngan 1 bola !


kre cmni la kn ?? emm , 22 pemain kejar 1 bola , heheh , wani nk gelak pn ade tau ! hehhe , tp sbb sukan ni adlah sgt popular kt seluruh dunia ! so , manusia tak pk kot .
cube korg bayangkan la , if care sukan ni diubah skit . mksud wani gini , setiap pemain akn ade bola sndri , sume nk jaringkn gol , agk2 korg la , sape yg dpt menggondol penjaga gol terbaek ??
adkh OLIVER KAHN akn menjadi penjage gol terbaek ?? :D
releven ke tak if game ni diubah mcm yg wani pk tu . heheh
korg pk2 kn la ye :))


12 comments:

  1. huh! bola?? ape tu?ngaa~
    xminat sgt bola :P

    ReplyDelete
  2. kalau Malaysia host, upin & ipin boleh jadi maskot hahaha

    ReplyDelete
  3. mane boleh bola sorang sbijik..nati kang traffic jem atas padang :P

    ReplyDelete
  4. papabear ~ aah kn ?? comel je upin n ipin tu :D
    ice ice ~ bole je , hahah ,

    ReplyDelete
  5. ade tag dari faizuddin ensem!!!

    ReplyDelete
  6. hi u mnat blog jgak ek.. i ad bt bbrape blog english n melayu... http://berbebas.blogspot.com... klw u ad fb add i red_cullar88@yahoo.com... klw ad ape2 nk share u text fb i ek...

    ReplyDelete
  7. saya harus mengaku saya tak layan boola. boo! :P

    ReplyDelete
  8. saya harus mengaku saya tak layan boola. boo! :P

    ReplyDelete
  9. Cik akak oii... kalo setiap pemain diberi sebijik benda bulat bernama BOLA..

    ...maka tidak wujudnya istilah gelecek, menanduk, dan seterminologi bola dengannyer...

    Adeii~~~ (=_=')

    Cube hang bayangkan, 12 bijik bola nak sumbat sekali gus dalam gawang gol dalam satu masa...

    Tak ker masuk hospital Goal Keeper tue dek dibaham tendangan padu bola sepak tue...

    Renung-renung dan fikirkan bersama... Selamat beramal !!!

    Waakakakaa...

    *Komen nie ditaja khas oleh persatuan KAKI BANGKU SEDUNIA.

    ReplyDelete
  10. hahha ,
    bia pdn mke ngn penjage gol tu :P
    tak pn , tak yah ade bola sepak ni :P

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)