BILA PEREMPUAN DAH TERLALU OBSES,

Thursday, July 7, 2011

hey bloggie :) Assalamualaikum.

tau tak maksud obses ? wani search kat google tak jumpa pulak . kalau ada sesiapa yang tau bagi tau saya ye.

yang wani faham maksud obses menyukai sesuatu melampaui batas. betul ke ? kalau ikut pemahaman wani tu la yang wani faham.

ada sesetengah perempuan akan obses pada sesuatu perkara. contohnya ; obses terhadap kekasih hati. hikhik. kesian orang yang obses kat kekasih hati ni, sebab kekasih hati awak tu belum tentu sehidup semati dengan awak tau . sayang biasa-biasa dah la ye.

wani nak sum up segala ke'obses' an perempuan sekarang ni. agak-agak korang ni obses kat apa ehh ?


1.Warna Pink(Pinkaholic)

sabar la ye . wani tau tak semua perempuan suka warna pink ni . sebab konon-konon nampak gurlish sangat . eceyhh , tak gurlish konon , yang awak pakai wedges/heel pergi jalan-jalan tu tak gurlish ke ?



kebanyakan perempuan cenderung untuk suka warna pink. sebab warna pink ni simbol kepada kelembutan seorang perempuan yang berhati tisu. hikhik.

tapi kalau dah gila sangat dengan warna pink ni pun susah jugak. dari atas sampai bawah awak nak warna pink . handphone pink , baju pink dan segala-gala warna pink . tak pasal-pasal awak dilabelkan perempuan gedik. ehh tak . bukan gedik tapi manja .

kepada awak-awak yang obses kat warna pink ni , tahniah la ye . sebab berani jadi diri sendiri. :)

2. Artis

obses terhadap artis . tak kisah la artis Malaysia atau International. tipu kalau awak tak obses pada artis . takkan awak tak suka tengok Farid Kamil berlakon cerita Lagenda Budak Setan?
takkan awak tak suka tengok Aaron Aziz berlakon dalam dram Nora Elena ? hah . awak tipu. dosa tau tak?

Hyun Seung tu saya punya !

eh japp ! kalau suka takpe la kann ? its a normal things kalau suka kat artis. tapi kalau obses macam mana pulak ? obses kat artis ni memang awak nak jadi macam artis. dari cara pakaian hinggalah cara pertuturan. sanggup berhabis duit semata-mata untuk jadi sejibik macam retiss tu. hikhik.


macam wani la . tengok video B2ST pun nak nangis sebab tak dapat pergi fan meeting . T__T dunia dunia.

3. Shopping

semua perempuan suka shopping . pantang ada sale , tau je kat mana shopping mall buat sale. -.- betapa hebatnya deria perempuan sampai tau kat mana dan segala barang yang tengah sale.



if awak semua nak tau , shopping ni boleh release tension + merabakkan poket awak sekali. perempuan yang kaki shopping ni selagi tak habis pusing shopping mall takkan berhenti .

kepada abang-abang yang ada kekasih hati kaki shopping , bersabar la ye . semoga awak mampu menghadapi karenah kekasih hati awak.

by the way , shopping ni satu kepuasan tau ! kepuasan menghabiskan duit family + kepuasan berjalan sambil membeli-belah .

then banyak lagi la perkara yang boleh buat seseorang obses. tapi nak obses beragak la , sila berpijak di bumi yang nyata.

p/s : dulu suka berangan nak couple dengan korean. :P

40 comments:

  1. aku xsuka pink,.tapi tak tahu asal blog aku boleh bantai pink plak,.=pp

    ReplyDelete
  2. hihihi cm lawak plak bc post nehh
    yg paling terasa tu no 1 laaa >.<
    tak la gila pink mcm budak lam pic tu kan,
    tp actually bila nk plih apa2 brang pun,
    kaler lain nmpak tak lawa je selain pink , hee ^^

    tp sume tu mmg laa btul pom , haha

    ReplyDelete
  3. shopping dengan perempuan tak boleh dipisahkan rasanya..hihi..seperti irama dengan lagu..hihi.

    ReplyDelete
  4. hoho..nanad obeses dgn tiga-tiga kat atas tu ;D

    ReplyDelete
  5. hahah pink tu susa nk dpisahkan dgn perempuan,
    jgn cdey2 ea kak, nty MTV World Stage kan BEAST dtg lg., hehe
    btw, susah nk jumpa org yg minat hyunseung. :D
    shopaholic disease pun susa nk dpisahkan dgn perempuan. kekeke~~

    ReplyDelete
  6. Hye! Tumpang lalu jap ye. Nk promote this blog, http://hijab-intrend.blogspot.com/

    Kat sini ada shawls yg cntik and gojes. Latest is, custom made shawls yg kami sdiri reka. Sgt cntik! kalau free, jom terjah okay? thanks!

    ReplyDelete
  7. zana yang kedua n ketiga....
    x la obses sgt...tp lyn je artis korea, terutamanya b2st n bigbang

    kalau shopping, more bila dgn family...dgn siblings...n besties terhebat....kalau dgn org lain, kureng nk shopping2 nieyh...

    hhehehe...papepun, tepuk dada, tanya selera...kita yg pilih, nak obses @ x...^_*

    ReplyDelete
  8. @niyna | rara sedih jugak sbb tak dpt nak g pun MTV tu . huhu . :(

    minat hyun seung sebab die sangat comellll ! hahah

    ReplyDelete
  9. @FarzanaAhmad akak pun suka beast ! hikhik .
    akk tak kisah la shop ngn sape . still kaki shopping :P

    ReplyDelete
  10. mula2 tak suka korea. then sekarang suka gila dekat lee min ho :)

    ReplyDelete
  11. @nurulnazihah sama la , since tgk citer BOF dah minat korea!

    ReplyDelete
  12. warna pink comel! hehee..


    tapi saya ganas.. tak boleh pakai baju pink.. selalu beli baju hitam je.. ahhaa!!~


    ^^

    ReplyDelete
  13. aha.. itulah prmpuan.. but i dont like pink!!
    tp blog sy ad gak selit2 wrne pink..
    haha thniah kpd sy!! hehe

    btw jom komen link kt entry wani ni

    http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    thx a lot =)

    ReplyDelete
  14. suke warna pink jugak kot, tp xobses.. :)

    ReplyDelete
  15. fuyoooooooooooooooooo PINK nnye



    JOM singgah blog saya nak...BERSIH kew?

    ReplyDelete
  16. aku yg ade adik pempuan ni
    pun mmg suka sgt pink2..
    naik nympah aku tgk
    sakit mata..
    mcm blog ni jugak..
    ahaha =p

    ReplyDelete
  17. @Bella Bell ye ke ganas ? seganas2 perempuan still ada lembutnya .

    ReplyDelete
  18. @GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr ye ke ?? untunglah kalau GK tak suka shopping , tak de bazir duet :D

    ReplyDelete
  19. @Far8 budak baik sengal la kauu faridd ! hishh . diam2 ehh kalau tak suka pink .

    ReplyDelete
  20. berangan nak kaple ngn korea tue tak boleh bla... hihik! macam2 la kakak nie. :D

    ReplyDelete
  21. kalau girl minat colour merah tu girlish tak? heee..
    wani suka beast, tp suka suju.. nasib suju tk wat fan meet. tp concert tu sama mahal je ngn fan meet. berabiss duit gakk..
    heeee., shopping? jom kite lawan sape yg blh habiskn round satu mall nk? haha

    ReplyDelete
  22. @ciknabil-a hehhe , wani kan kuat berangan :) macam la bella tak tau :P

    ReplyDelete
  23. @ekin ekin hehhe . boleh je , jom kiter challenge sape yang banyak shopping :P

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)