ISHKK ! SUSAHNYA NAK MINTA MAAF.

Sunday, July 3, 2011

hey bloggie :) Assalamualaikum.


"MAAF ! " atau "SORRY" ? mana satu yang korang guna ehh ?? wani rasa mostly akan guna perkataan "SORRY" tu. okay la sekurang-kurangnya ada la perkataan maaf tu . yang tak reti-reti nak minta maaf tu camne ?

benda ni jadi kat semua orang kot . ada orang jenis tak kisah , tapi wani kisahhhh ! huh. aku paling pantang kalau orang tak reti nak sebut perkataan maaf . der , bukan kena pergi kedai Pak Abu untuk bayar perkataan maaf tu . free je kot . hidup tak perlu berlagak ehh ? tak ke mana pun .

kalau pergi pasar malam la paling wani hanginn. ade yang jenis jalan bergroup. kalau tak ganggu orang takpe la , ni mengganggu orang lain . pasar malam tu bukan untuk awak seorang je la . tu satu hal .

ni jalan bergroup , jalan sambil bercakap . mata tu letak kat kepala lutut awak kan ? sebab tu tak nampak orang lain dan menyebabkan perlanggaran. *skema pulak ayat. dah la awak-awak ni tak minta maaf , terus blah je . nasib baik la aku ni bukan jenis nak malukan orang . kalau tak time tu jugak aku dah cari gaduh . even badan aku saiz S , jangan fikir aku takut dengan kau saiz L.

ade lagi yang dah langgar . tak cakap minta maaf . tapi kau pandang tak puas hati. perghh ! sah-sah la kau ni jenis ego tak boleh nak tunduk pada kesalahan sendiri. takyah bajet sangat la mata kau tu cantik . setakat pakai contact lens semua orang boleh .

wani kalau tak puas hati, wani akan terus membebel sampai wani puas hati . nasib baiklah wani ni jenis boleh tolak ansur . sabau je la .

kepada awak-awak sekalian , tak payah la nak perangai gitu . tak dapat apa pun . ape lah salahnya minta maaf . sejuk sikit hati orang yang kena langgar tu kann ? cakap perkataan maaf tu pun bukan boleh buat awak mati . so , fikir-fikir la ehh ?

p/s : time tulis ni tengah emosi . maaf ye awak2 semua.

25 comments:

  1. pernah gak jumpa orang yang susah nak minta maaf ni.. adehhh.. tak kena bayar pon kot.. huhu!!~



    ^^

    ReplyDelete
  2. tak tahu kenapa , sy rasa maaf lagi ikhlas dari sorry .

    ReplyDelete
  3. sorry seems to be the hardest word

    for the arrogant

    ReplyDelete
  4. hehe.sian akk.bese la kak.kdg2 dorg pk alah nk wt cmne.dh rmi2.sj je nk langgar2.grr.

    ReplyDelete
  5. kadang2 EGO org tu yg buat seseorang tu xnk mintak maaaf...dia rase diri dia bagus..:)


    follow awk yg comel..:)


    JOM singgah blog saya nak... ape nye semua nie...tak paham la...

    ReplyDelete
  6. mmg selalu je kena sys...
    kdg2 tu, rs mcm nk cekik2 je...nasib baik cuma rasa...
    kalau idak....perghhh

    papepun, sorry seems to be the hardest words to say even benda tu sng je nk ckp...
    ego punya psl....ishk sik isk...

    ReplyDelete
  7. bagi ai..amat sombong kalau nak mintak maaf pun susah..

    mcm2 la kan..

    ReplyDelete
  8. Bila berjalan kat pasar mlm berkumpulan...mesti akan konker 1 jalan...pastu ganggu orang lain nak lalu lalang..

    ReplyDelete
  9. haha.. bukan kena bayar pun nk intak maaf kan.. xdak adab betul la..
    x kisah la maaf atau sory.. janji ada jugak budi bahasa n rendah diri.. kan...

    p/s : nak fb sy? search je Solihin Zubir..
    err.. nk interview apa?

    ReplyDelete
  10. huhu sabar ea wani.. besela manusia macam2 pesyen. huuu...

    ReplyDelete
  11. wani..hahaha wani kau cantik sangat..
    tu ar semua nk langgar2 ngan kau..
    hahaha..
    weh weh..
    aku tag kau join giveaway..jom jom

    ReplyDelete
  12. @Hayati Hamzah yup ! same opinion . maksud sama , tp maaf is better :)

    ReplyDelete
  13. @A retarded kitty betul tu . org cmni kiter kena pijak je ! hehehhe

    ReplyDelete
  14. @BeYLa! mmg la. tp tak elok la kalau nak selfish . haiya. manusia2 !

    ReplyDelete
  15. @SheyPull tu yang susah kalau dah ego ! haiyooo !

    ReplyDelete
  16. @afiqazizan its a better word than u never say it ! ayarkkk !

    ReplyDelete
  17. @FarzanaAhmad orang camni la susah . boleh buat gadoh kot . huhu

    ReplyDelete
  18. @Akulah Pak Lan mungkin sebab dia tak pernah nak pk perasaan kot . huhu

    ReplyDelete
  19. @Solihin Zubir mungkin kat sekolah dia tak belajar adab2 tu kot . huhu . emm , interview untuk segmen blog kiter :P

    ReplyDelete
  20. @ciknabil-a selagi boleh sabar , wani sabar . huhu

    ReplyDelete
  21. @Far8 budak baik banyak la kau punya cantik . ceyh ! oit , tak mau la join . malas :P

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)