JOM TAMBAHKAN VOCABULARY GUNA MICROSOFT WORD !! ;)

Thursday, October 20, 2011

hey bloggie :) Assalamualaikum.


siapa kat sini minat English ? rasanya ramai yang minat tapi kita tak confident dengan English yang tak seberapa . wani minat English , tapi tak la hebat sangat . memandangkan English ni bahasa yang penting , nak tak nak , kita kena belajar juga ! --'


hari ni wani nak kongsi dengan korang macam mana nak belajar English guna Microsoft Word. 


1. buka korang punya Microsoft Word 
klik untuk lihat dengan lebih jelas



2. taip la apa2 ayat atau perkataan English
3. right click > synonyms @ thesaurus


klik untuk lihat dengan lebih jelas




hah , dari microsoft korang dah boleh tambah vocab baru , takyah susah nak beli kamus besta :P lagi satu , microsoft ni jugak boleh tolong korang buat essay . macam mana ? emm , kadang2 vocab English kita terhad , so , why not kita cuba cara wani untuk mengempakkan lagi essay anda . dalam bahasa English je la ye :P


p/s : ilmu itu perlu dikongsi supaya ia tak hilang ;)

20 comments:

  1. english sangat menarik!hihi
    thanks kongsi info :D

    ReplyDelete
  2. akak pon x terer bi..so kena try lah pasni~ hehe

    tq wani share

    eh wani..akak xsmpt nk buat kek lg skg..xpe2..msti nnti akak anta jgk tau..jgn risau..wani cuti lg ke skg?

    ReplyDelete
  3. me too sys....minat english.....
    otw to improve it day by day...

    yup....microsoft word help me lots though

    ReplyDelete
  4. teacher sekolah mimi pon ada ajar cara ni,
    tp masalahnye kalau dah bukak laptop ni x de maknanya nak buat esei
    mesti bukak benda lain nye.
    hahaha

    ReplyDelete
  5. ahakz,cara yang bijak.thumbsup:))

    ReplyDelete
  6. cik amoi.. nice share! thanks juge dr saya.....


    miya.. nape tak guna popup comment. mungkin lebih memudahkan reader untuk mengomen.. tq.. :)

    ReplyDelete
  7. blh dipraktikan neh.. hehe.. ;)

    ReplyDelete
  8. wo kamus besta boleh bankrupt ni.hehehe

    ReplyDelete
  9. cara baru.tak payah melilau nak cari kamus!

    ReplyDelete
  10. @alinac lover so , mari lah kiter same2 blaja English :) emm , wani cuti sampai 20hb :)

    ReplyDelete
  11. @MiMiEy :) samela . bkk words kalau nak buat esemen :P

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)