FIRST TIME KE THE MINES

Saturday, November 10, 2012

hello bloggie :) Assalamualaikum

sejuk sungguh petang ni ! maklumlah , sekarang ni kan musim hujan :) so , kepada anda-anda silalah jaga kesihatan di musim hujan ni. pada mereka yang demam dan sewaktu dengannya , jangan lupa makan ubat ye ? :)

siapa kat sini pernah pergi The Mines ? angkat kaki ! hikhik. actually , NS first time pergi jumaat lepas lepas  dan lepas. NS pergi pun sebab seniors sekolah aka kakak angkat NS ajak hangout before dia balik Mesir. mula-mula plan nak ke mid je , tapi sebab mid tu dah biasa dan membosankan, plan la ke The Mines jauh sikit dari KL. masa tu cuaca macam sekarang , tak menentu. petang je , mesti hujan kan . 

gerak dari rumah lebih kurang pukul 10 then singgah UIA sebab nak amik sorang lagi member. around pukul 11.30 baru breakfast ! gila pedih perut ambo. before ke The Mines kitorang ke KUIS dulu nak amik barang adik kak Hani. after settle urusan kat sana,solat dan sebagainya,gerak la kami ke sana dengan perasaan hooray.

memandangkan kereta kak Hani takde gps , for sure la sesat. nak tanya NS, NS tak pernah  ke sana. tapi orang kata , malu bertanya sesat jalan. masing masing decide nak tanya orang je . dan selepas berpusing-pusing kat area situ , jumpa jugak bangunan The Mines. 

masuk je The Mines and i act like 'WOW' cantiknya tempat ni ! hikhik. dan kat situ tak la ramai manusia macam kat Mid or Times Square. at first i thought barang kat Mines tu superb mahal. rupanya really affordable . sebab NS ada beli handbag untuk NS and my mum >.< dan before balik kitorang makan hot & roll dulu. yummy ! *actually sebab dah lapar gilos

fyi , tarikan The Mines ni adalah cruise. cruise ni ada macam-macam jenis , sightseeing,splash tour ,etc. kitorang pilih sightseeing. dan sightseeing ni ada dua jenis. satu north lake , satu lagi south lake. mula-mula nak naik yang ke north lake , tapi keadaan hujan lebat dan berbahaya maka tidak dibenarkan. so , kitorang decide south lake sightseeing 20 minit. okay la dari takde. seronok tau  !cume bila keluar dari shopping mall tu , keadaan kat luar dah gelap dan tak banyak lampu. maybe next time pihak pengurusan dorang boleh tambah lampu kasi cantik sikit :P

cakap banyak pun tak gune, kat bawah ni adalah beberapa gambar yang kitorang snap :D maaf kalau terlebih poyo ! :P

Hot & roll best ! my fav ; crispy chocolate banana :)

masa naik cruise ke south lake , korang boleh tengok ikan ni timbul. like he know  visitor come to visit them

white swan ; they came as a couple;sweet !
KUIS's lake
black swan. like the fish, he appear when a cruise come.


senior ; kak Hani & kak Ada

scenery out the The Mines.dark !

arrive to The Mines :)
saya dan my kakak angkat ;) 


my retarded face :P


normal person :D

UIA :)
Nando's pun boleh ^_^

time to eat :DD

last but not least; kak hani , saya & kak ada xD

if ada siapa berminat nak naik cruise , boleh tengok kat sini

MINESCRUISE


10 comments:

  1. huwaaaa kite xpenah pegi sini

    ReplyDelete
  2. wah, best3..actually, sy pon da byk kali jgk p the mines tu tp xpenah naek cruise tu tau..kesian kan..hehe biasa p sana tgk movie aje..hehe

    ReplyDelete
  3. @E'in sila la ajak incik bf ke sane :)

    ReplyDelete
  4. @Mizz ErMa ye ke ? next time pg la naek cruise. seghonok :DD

    ReplyDelete
  5. bella penah pg.. tapi x berpeluang nak nek cruise dia. wuwuwu..

    bestla g jalan2. :P

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)