REVIEW MAKE UP REMOVER MANDOM BEAUTY PRODUCT

Saturday, November 24, 2012

hello bloggie :) Assalamualaikum 

ouhh , dah cuti sekolah sekarang ni. ada pelan untuk bercuti ? NS dah lama tak holiday dengan family. nak nak lagi semua family NS dah kerja. hewhew ~~ dan bulan ni dan bulan depan akan banyak la undangan ke majlis perkahwinan. kepada anda yang bakal menjadi pengantin, semoga semuanya berjalan dengan lancar ye,InsyaAllah.

so , hari ni NS nak buat review tentang satu lagi produk. maybe tak ramai yang familiar dengan produk ni sebab if tengok packaging produk ni, konfem korang tak berminat nak beli dan guna :D sebab ape ? sebab packaging dia dalam bahasa Jepun , memang tak la nak capai botol tu dan terus bayar kan. 

produk kali ni adalah Cleansing Express 3 in 1 Mandom Beauty. produk ni NS beli kat Watson. NS tak sure if produk ni ada jual kat tempat lain. 2 kali pergi Watson baru la tergerak nak beli.

produk ni sesuai untuk semua kulit. tak kisah la kulit berminyak ke , kering ke , normal ke and what so ever. highly recommend sebab NS dah pernah guna dan akan terus guna ;)

Apa yang best tentang produk ni ?

Produk ni 100% bebas minyak dan water-based. dan yang paling penting adalah bebas dari alkohol.

Kenapa  nama dia Cleansing Express 3 in 1 ? 

hah ! ni la yang best nak bagi tau. produk ni boleh buat 3 kerja. sebagai makeup remover , cleansing dan moisturise. tak percaya ?? baca sampai habis ye !

Senang ke nak guna ?

Senang macam kacang hijau bak kata Upin Ipin. NS suggest pada mereka yang sangat suka makeup dan malas nak bersihkan macam NS. hanya sediakan kapas dan Cleansing Express ni. :D 

macam NS , kadang-kadang penat balik dari kerja terus rasa nak tido. takkan nak tido dalam keadaan muka still ada makeup kan ? kang esok pagi bangun cek depan cermin adalah sebiji jerawat. grr ~ tak suke tak suke !

so , Cleansing Express jawapannya. capai kapas , capai Cleansing Express. bersihkan muka sambil baring pun boleh :D hahah, gila punye pemalas budak nih ! 

Macam mana nak guna ?

pam sikit Cleansing Express kat kapas then tekap dengan muka. bersihkan muka dengan perlahan. sebab kulit bahagian muka sedikit sensitif. 

then pam lagi dekat kapas lain . bersihkan macam biasa sampai korang yakin make up dah bersih dari muka korang.

next kapas korang boleh gune as cleansing dan next lagi as moisturiser atau bahasa melayunye pelembap. dan tak perlu dibasuh dengan air. untuk kekalkan kelembapan , tak perlu la korang gune pencuci muka.


Instruction , ingredient & caution

Right for my skin : combination & oily

dah nak habis baru nak review :D

effective ^_^

actually NS guna 3 kapas untuk bersihkan make up. to make sure makeup betul2 hilang :)

emm , pasal harga NS tak ingat la. tapi tak sampai 30 hengget rasanya. korang sendiri boleh tengok kat Watson :) then, Selamat Mencuba :))


p/s : hidup itu umpama menaiki basikal.untuk dapatkan keseimbangan kita perlu sentiasa berkayuh ;)

12 comments:

  1. wow menarik jugak ! t balik perak blh la g tgk product nie. hehe.. :)

    ReplyDelete
  2. ein gune johnson baby je wat remove make up... hahaha

    ReplyDelete
  3. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  4. haa, sama la kita..sy pon pemalas jgk..hehe maybe bila p watson nnt leh grab satu..hehe

    ReplyDelete
  5. wah mcm berkesan je....nnti akk cari kt watson...thanx sharing info cantik nie...hehe..

    ReplyDelete
  6. @E'in NS ade gune gak baby johnson. tapi berminyak sangat

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)