HATERS MAKE US FAMOUS .

Sunday, March 6, 2011

hey bloggie . Assalamualaikum :)

rindu sungguh nak update entri baru . maaflah ye . semakin nak habis sem empat ni , semakin sibuk dengan urusan belajar. keinginan nak update tu ada , tapi Mr.Whitey wani buat hal pula. tak nak akses dengan server . sabar je lah kan .

okay , u'ollss pernah dengar tak statement ni "haters us make famous". mesti pernah kan ? kalau ditranslatekan jadi "musuh buat kita terkenal". lebih kurang la .

mula-mula fikir juga kenapa musuh boleh buat kita terkenal , dan sekarang wani sedar kenapa.

bila musuh atau manusia tak suka kita, automatik dia akan bercakap tentang kita dengan kawan-kawan atau orang sekeliling dia. mungkin apa yang dia cakap ada betul dan mungkin akan ada penambahan.

kemudian , orang yang mendengar cerita yang belum tentu betul tu , mesti la nak kenal kan ? so , dari situ kawan kepada orang yang tak suka kita kenal la diri kita .

cerita keburukan kita takkan berhenti sampai situ je , mungkin akan ada versi lain tentang kita yang memang kita sendiri tak pernah buat.

kepada sahabat-sahabat dan yang kat luar sana , tak perlu risau kalau ada orang yang tak suka atau benci kita . kita manusia , dan selagi kita bernama manusia , kita takkan dapat puaskan hati orang lain.

cuma , berbangga jadi diri sendiri dan yakin :) asal segala perbuatan kita tidak melanggar hukum agama.

p/s : its hard to be someone else.

17 comments:

  1. betul!
    klu d pk dr -ve mmg geram..
    tp take it as +ve..:)

    ReplyDelete
  2. yep, btol btol btol. haha.
    pedulikan la kalo org nak benci kite tp resah lah kalo Allah yg benci kite :)

    ReplyDelete
  3. btol..aliens make me famous..pernah dgr

    hahhaa

    ReplyDelete
  4. betul tu...hahahaha

    hey bru follow kamu :)

    ReplyDelete
  5. MEANS KALAU BENCI SOMEONE JGN CKP LANGSUNG TTG DIA???

    ReplyDelete
  6. Yeahhh I aggree with you kakak! Dunt worry abt that!

    ReplyDelete
  7. tp x best gak kalo terkenal ngan care cam tu.. uhuhuhu

    :)

    ReplyDelete
  8. ada org x suke wani kew? sampai nak musuh2?? huhu.. wani take care! jaga kesihatan. jgn smai x cukup tido. t sakit ssh yunk. :(

    ReplyDelete
  9. @mysara ye syg ! kita ni manusia tak boleh nk puas kn hati sume org :)

    ReplyDelete
  10. @norain nawawi betul tu , risau kalau Allah benci kita :(

    ReplyDelete
  11. @C I K . F Y Z A kenapa nak ckp pasal dia ? itu bmksd kita nk jd mcm dia , biar je org tu nk buat ape :)

    ReplyDelete
  12. @BeYLa! ye syg ! betul , tak yah nak risau kalau org benci kita kann :)

    ReplyDelete
  13. @::NelyLeyana:: mmg tak best , tp org still nak berckp , so , biar je :)

    ReplyDelete
  14. @ciknabil-a org tak suka wani ? tak tau la syg , wani tak sure , ade kot , okay syg ! bella pun jaga diri okayy ? :)

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)