3 SEBAB KENAPA PEREMPUAN SUKA K-POP

Saturday, September 24, 2011

hey bloggie :) Assalamualaikum


sekarang ni k-pop dah spread over the world. sampaikan setiap frekeunsi radio ada mainkan lagu korea walaupun sekali. how special k-pop right now.


mostly yang minat kpop adalah perempuan. sebab yang minat nak explore pasal kpop ni perempuan je , mungkin disebabkan faktor2 tertentu. kalau lelaki , boleh dikira dengan jari berapa orang je yang minat kpop. kira ratio dalam 1:100 .


kat sini wani bagi 3 sebab kenapa perempuan suka dengan kpop


1. kipas susah mati (die hard fans)


kebanyakan perempuan yang minat kpop ,dia dah stick dengan one group which is opposite gender la . macam Suju, FT Island, CN Blue , UKiss, B2st dan banyak lagi la . ade yang sanggup berhabis duit pergi konsert, fan meeting , atau tour yang dibuat oleh group yang dorang minat. sanggup juga berhabis duit untuk dapat merchandise yang harganya boleh dikatakan mahal jugak la.


2. Hensem/Cantik


yang ni tak boleh dinafikan. artis2 dari korea memang sangat cantik/hensem dan sewaktu dengannya. kulit flawless, licin , takde jerawat, dan putih melepak. even artis lelaki pun jaga penampilan. macam Kim Hyun Joong yang jadi duta The Face Shop. but girls, jangan tertipu dengan kecantikan mereka2 ye ? because most of them are doing plastic surgery !


source: google.com
3. Penyampaian


yang ni wani tak dapat dinafikan.dorang punya stamina tak sama macam artis lain. its not wani banggakan artis korea, tapi wani sangat teruja bila dorang ni mampu menyanyi sambil menari. powerful stamina. and i'm just surprised with their vocals ! how superb voice and lovely . dan satu lagi , cara dorang perform tu seolah2 dorang menghayati setiap bait2 lirik. macam lagu beast - On Rainy Days. even wani tak faham maksudnya, tapi wani boleh teka maksudnya melalui penghayatan dorang.


rasanya tu lah sebab kenapa perempuan minat sangat kat kpop termasuklah wani. hikhik.


source : google.com

p.s : wani minat artis lelaki korea je. artis perempuan kurang sikit. :D

28 comments:

  1. that's true....gurl banyak minat k-pop..

    ReplyDelete
  2. Hehe yeappp dulu punye ah rmi ckp ape la minat k-pop.bajet org korea.skg haa sume dh minat~ takleh nak kate ape dah.

    Its all abt technology skg ni.makin rmi yg dh reti gune internet.soo sng la mereka nak tau psl artis pujaan hati mereka. Hehe.

    ReplyDelete
  3. saya pun suka k-pop gak.. paling sy suka big bang and 2PM.. hehehhe ^^

    ReplyDelete
  4. betul tuh ! :)
    tp kte lg suka Jpop dpd KPOP. ^^

    ReplyDelete
  5. yay . kpop mmg best . suke kim hyun joong <3 . hee . lagu dowg pun best2 . sy suka lagu kpop yg ballad . mmg best laaa .

    ReplyDelete
  6. no.1 - thnx sbb bgtaw grop prp suke.. mcm da lme cari..
    n0.2- sentap. sbb muka sy ada jrawat.. hehe
    no.3 - no komen .. hehehe

    ReplyDelete
  7. K-pop tu ada rasa mcm icecream paddle pop ke hehehe ;p

    ReplyDelete
  8. sy pun minat gak kpop...tpi tak lah fanatik sangat..paling minat kat SuJu,,,,

    ReplyDelete
  9. @BeYLa! macm akk la tu , dlu tak suka gak korea , tapi skali hamik kauu ! terus fall in love. heheh. :D

    ReplyDelete
  10. @Rika Xandera Jpop pun best gak :D hehe. kadang2 layan jugak :D

    ReplyDelete
  11. @missamy hehe. kim hyun joong menari best :) suara pun best. hehe.

    ReplyDelete
  12. @trigyy hehh. jerawat tu bese , tapi dorg tu buat plastic surgery . no wonder la hensem kann ? hihi. takyah nak sentap2 la . haha

    ReplyDelete
  13. aku minat gitu2 je. tp layan jugakla if lagu2 slow n best. especially lagu2 ost. best2 kot ;p

    ReplyDelete
  14. Heheee, basically Jpop lg best dpd Kpop~ ^^

    ReplyDelete
  15. yeah,minat lelaki je perempuan tak!hehee~

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)