UMUR 20 TAHUN KAU BELUM CUKUP DEWASA LAGI

Sunday, September 25, 2011

hey bloggie ;) Assalamualaikum.


siapa kat sini umur dah 20 tahun ?? angkat tangan cepat ! okayhh , ramai! when your age turn to 20 , korang akan rasa korang dah besar , boleh berdikari , boleh jauh dari family dan sebagainya. maklumah la umur pun dah takde teen kat belakang kan ? age is nothing okay.


ni pendapat secara personal dari wani . kita belum cukup dewasa even dah 20 tahun. umur 20 tahun ni la permulaan untuk kita mencari kehidupan.


it means umur 20 ni la baru korang nak kenal dunia sebenar, nak kenal ragam manusia. masa ni juga la korang akan belajar untuk menghargai manusia disekeliling korang. 


so guys, let learn something new when you turn to 20 ;)





20 comments:

  1. harr.. kenala cari jalan utk jd dewasa.. bkn trus kekal jd kanak2.. haha.. ;-p

    ReplyDelete
  2. Yeahhhh im goin 20 next year~~ Oh nooo!!! Dh puloh.tuanyeee. huhuhu

    Akak siyes adlh permulaan utk cari kehidupan.. bukan dh ade kehidupan ke.or akk mksdkan kehidupan yg lain.acano tu? Hikhik

    ReplyDelete
  3. yup.. masih belum bule mengundi.. kecik lagi.. hehe..

    ReplyDelete
  4. act nina ni umo da 21 tapi rasa mcm ta matang je lg myb sbb nina ank manje kan.. tp kdg2 ad jugak yg b4 2o da matang :) am i ryte

    ReplyDelete
  5. @BeYLa! maksud akk , dari sni kiter bljar mgenal manusia , hargai manusia sekeliling dan blajar ape erti kehidupan sebenar :)

    ReplyDelete
  6. @Budak Giler Cadbury betul2 ! tapi tak ramai yang matang dari umur sndri ;)

    ReplyDelete
  7. tak semestinya umur muda tak dewasa..believe me my dear, ramai org yg menganggap diri mereka dewasa dr segi umur sebenarnya x dewasa dan matang jika dilihat dr segi perlakuan.umur x menggambarkan tahap kematangan..org yang dah 3 4 kali mengundi pun masih ada yg x matang.cuma kdgkala org yg da berumur ni kbnykannya ego,x nak mengalah dgn org muda.believe me,all dis come from my experience..muda x semestinya kosong, n tua x semestinya berisi ;)

    ReplyDelete
  8. @Hardy_Hunt2 setuju ! tapi kadang2 depends on people jugak ;)

    ReplyDelete
  9. walaupun sy lebih dr 20 dahhhh tapi still kua mesti ngn mak..ank mak la katakan hiks ;)

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)