DIARI KE ZOO NEGARA part I

Thursday, December 16, 2010

hey bloggie :) Assalamualaikum .

dah lama kan Wani tak berblogging ? maaf lah ye sangat malas nak update sebarang entri . tapi banyak entri yang Wani nak post sebenarnya . dari sehari ke sehari asyik tertangguh je . sebelum tu , minta maaf kalau wani menggunakan sebarang bahasa yang kasar ye .

teruja sangat nak buat entri kali ni , tapi menunggu gambar dari Apis , entri Wani tergendala sekejap. Apis ! terima kasih untuk semua gambar .

okay , 6 Disember 2010 . Wani n Shaky plan nak ke Zoo Negara. cara kitorang plan sengal gila , just using twitter ! hebat tak ? . plan macam ramai je nak pergi , tapi last last empat orang je yang pergi , Wani , Shaky , Apis n Anip . untuk pengetahuan u'ollss Wani tak pernah pun jumpa dengan Anip n Apis . Nervous kot manalah tau dorang ni garang ke kan , but Alhamdulillah dorang sangat sporting n sempoi.

gerak dari Rawang dengan Shaky . mama Shaky hantar dekat KTM Subang Jaya . menunggu la jejaka jejaka ni datang kan . siap macam perempuan kot . 30 minit la nak tunggu diorang ni =.='

mula mula tu segan kot nak cakap ngan dorang , tapi kalau tengok tweet , macam rapat giler . lama lama okay je. ouh masalah berlaku bila masing masing tak tahu jalan mane nak pergi -.- . nasib baik Wani pernah lalu jalan tu , kalau tak memang lama kat highway.

sampai kat area zoo dalam pukul 1 lebih . kesian kat dorang ni , nak makan kat mcD , tapi jumpa KFC . bagus jugak , sebab Wani tak berapa suka makan kat mcD nanti sakit perut.

satu lagi fakta , Wani tak pernah pergi Zoo . kira ni kali pertama Wani pergi . tapi nasib baik ada geng. Anip pun tak pernah pergi . Shaky pula excited giler kot , padahal dah 3 kali pergi zoo =.='
si Apis pula tak yah cakap la , semua tempat dalam zoo tu dia tau , dah macam pekerja kat zoo tu. maybe tak layak nak kerja kat situ sebab dia masih belajar :P

tiket masuk untuk dewasa RM20 tanpa masuk taman rama-rama n taman serangga. yang kanak-kanak Wani tak pasti . Yang kelakarnya bila dengar Anip merungut pasal tiket masuk zoo . dia ingat masuk RM10 je. tah zaman bila tiket semurah tu. ^.^


kat sini Wani ade bingkisan gambar untuk tatapan anda semua .


















thanx to my Paparazi ! jahat kaw ! si Apissepet :P

hah , u'ollss nak tau ape kami buat dan siapa mereka-mereka ni kan ? tunggu next entri Wani ye !

p/s : they are more than a family :)

20 comments:

  1. gila kejam kau kan!
    Aku kasi gmbr, kau upload gmbr tangan aku je!

    HAHAHA ;)

    ReplyDelete
  2. bestnye pergi zoo negara~
    ni rasa mcm nak pergi ni. ahhaha.
    >,<

    ReplyDelete
  3. @apis ~ hee :D padan muka kau , jahat sangat ngan aku :) hheheh , tunggu next entry , muka kau je aku bg banyak2 :P

    ReplyDelete
  4. @cik maira ~ hee :D sgt best :) jom pergi zoo "D

    ReplyDelete
  5. aeh ? alaa .. da lame dyra tak pegy zoo ! Laen kali nak gy , JEMPUT dyra taw taw ? hehe ^_^
    btw , nice header . Sgt jeles ni wokk :)

    ReplyDelete
  6. tibe2 teringat cite zoo lakonan lan petpet ngn lisa surihani. XD
    akk becakap dgn dorg tak?
    hehe. alaaa xde muke pndg dpn ke. sume tunjuk bontot kt kite. heshh. keke.

    ReplyDelete
  7. woooooo, rndu jugak nk g zooo....akk rasa haiwan kat sana da tua2 kot.heee

    ReplyDelete
  8. bestnye. nak ikut jugaa boleh? HAHA

    ReplyDelete
  9. hee, mcm best jeee. nak pergi jugakk :D

    ReplyDelete
  10. @♥ fara myra ♥ sgt best ! jom kiter meet up kat sne nak ?? :P

    ReplyDelete
  11. @Dyra Elixer ;) kene jemput dyra ek ?? ape kate tinggalkan no fon kat kiter :P t snang nak jemput :P

    ReplyDelete
  12. @BeYLa! hahah , bercakap je , tapi dorang tak nak lak bercakap ngn kitorg :P pasal gmbar tu , nxt entry la dik , saba tau !

    ReplyDelete
  13. @MarelFira aah kak ! sume dah tue , macam nak mati pun ade. huhuh

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)