CINTA MONYET ZAMAN SEKOLAH. ^_^

Wednesday, June 1, 2011

hey bloggie :) Assalamualaikum.

hah , ni mesti ade yang tersenyum sorang-sorang kann ? eceyh ! tak nak ngaku pulak dia . semua orang ada cinta monyet . termasuk la wani . kalau ingat balik pasal cinta monyet ni , kelakar je la .

macam-macam style der ! zaman sekolah rendah la yang tak boleh blah . kecik-kecik lagi dah ade boyprenn ! choi ! padahal study tak la hebat mana , tapi bab bercinta no satu ! *termasuk la tuan blog ni.

1. dulu takde mesej2 ni , handphone pun takde masa tu . maklumlah , zaman sekolah rendah dulu , mana la teringin nak pakai phone bagai . yang sweet pakai surat ni , boleh simpan . kalau rindu baca la surat2 tu sampai lebam !

2. zaman sekolah dulu kalau bercinta dengan ketua pengawas ke , atlet sekolah ke , sure kau popular ! hah , gila takk ? hebat der sape dapat ketua pengawas. kira time tu memang kau hot la.

3. dulu kalau nak jumpa boyprenn , malu2 . kalau nak jumpa sangat ajak member weyh ! memang masa tu malu tahap gaban la orang cakap. nak pandang muka boyprenn pun malu. ape kan lagi nak tenung . :D

4. kalau masa birthday , sure dapat hadiah . tu yang seronok . hehe . tapi dulu takde direct bagi je , dulu guna orang tengah . segan der.

5. dulu takde 'i love you' ni . semua guna singkatan . SARA (Sayang Awak Rindu Awak) . macam2 la short form dlu .

6. masa gaduh, pujuk guna surat je. ayat konfem la jiwang deyh ! hehe . terus cair .


banyak lagi la style2 cinta monyet zaman sekolah . bila ingat asyik gelak je . tapi boleh beza kan cara bercinta wani dengan zaman sekarang . hee :D

ape pun , boyprenn sekarang ni belum tentu suami kita , pandai2 la korang ye !

p/s : orang zaman sekarang kalau frust , suka post kat facebook !

36 comments:

  1. sekarang ni stalk dekat fb je
    kekeke

    p/s:saya disable komen kat entri tu je.hehehe

    ReplyDelete
  2. pengalaman lalu mematangkan kita hari nie...

    ReplyDelete
  3. org xda facebook lak kalo frust dia post kt blog. Haha.

    ReplyDelete
  4. hahahaha..kelakar baca but it is DAMN true! pernh rasa gak bcinta zaman2 tuh..huhu

    ReplyDelete
  5. dulu saya ada ramai cinta monyet. now focus untuk yang cinta sejati:D

    ReplyDelete
  6. Akk mengimbau kenangan silam laa.huhu.

    Memang best pon kapel time skola.tp ntah la beyla xnak pk tu cinta monyet.tapi..

    Cinta monyet tu cinta budak2 hingusan, yang tak kesampaian sebab tak matang lagi kan.

    Kena la ckp cinta monyet jugak, huhu.maen srt cinta jek dulu.sooo sweet!

    ReplyDelete
  7. sy mula start cinta monyet msa darjah 4.. haha..
    ngan anak cikgu plak tu.. mmg sempoi ah.. heheh..
    tp msa skolah menengah, skolah agama.. asing laki pompuan.. heheh..

    ReplyDelete
  8. @man yup ! kita hidup pun sebab ada nyer pengalaman tu (:

    ReplyDelete
  9. @Fikri heheh , skrg ni mcm2 social network org luah perasaan :D

    ReplyDelete
  10. @Munirah Ismail kalau ingat balik mesti nak gelak je kann ? :P

    ReplyDelete
  11. @nurulnazihah same goes to me !! tp sekarang single :D

    ReplyDelete
  12. @BeYLa! yang surat cinta tak boleh tahan tu :P

    ReplyDelete
  13. @Solihin Zubir wahh ! kiter time darjah 3 kot :P teruk bebenor rasanye :P

    ReplyDelete
  14. hehehe..teringat waktu dulu..saling pos surat..hehehe..tapi apik dah bakar semua..tak nak ingat dah cinta pertama..hehehe

    ReplyDelete
  15. hehe...teringgt lak cinta monyet time tecik2 dlu...malu2 tp mau..hahaha

    ReplyDelete
  16. hehe.
    orang2 zaman sekarang, gune fb je.
    XD

    ReplyDelete
  17. gua pon pernah..hehe..
    lg sweet men surat..
    1 4 3 = i love u..

    ReplyDelete
  18. bella x pnh merasa pn cinta monyet nie.. sbb time skola smua pmpuan. time skola agama jew campur laki pmpuan. tapi tue pn xda prsaan apa2. hihii..

    ReplyDelete
  19. huhu..bace nie teringat zamn sekolah..bes!
    =D

    ReplyDelete
  20. terbaik lah.. tp gua cinta monyet yer udah jdy cinta sejati.. huhu..
    Sinematografi : Pengunaan Kamera

    ReplyDelete
  21. babe, i tak penah merasa cinta monyet sbb i sekolah perempuan dulu. masuk U baru kenal apa itu cinta. lame gila. sedey takde pengalaman.

    ReplyDelete
  22. @alinac lover sume orang ade kot :P bila ingat balik mesti tersengih

    ReplyDelete
  23. @Yuni Aisyah ingat kan akk tak layan cinta2 monyet ni :P

    ReplyDelete
  24. @ciknabil-a kalau tak pernah rasa takpe la . hihii

    ReplyDelete
  25. @raihana konfem teringat kat ex tu kann ? :P

    ReplyDelete
  26. @asfira aminuddin LOL ! rugi la kalau tak pernah rasa . thats the experience !

    ReplyDelete
  27. wani.. mase kat sekolah dulu bukan cinte monyet ekin sebab yg tu rase nye first love ekin sebab smpai sekarang masih terase lagi ..huuu. selepas first love tu baru lah ade cinte monyet.. sebab nye masih lagi ingt dekat first love even smpai sekarang.. wani kene buat entry untuk lupekan first love pulak lepas ni..heeee

    ReplyDelete
  28. @ekin ekin jgn dikenang perkara yg lepas ye ? nanti wani buat entri pasal lupekan first love XD

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)