ORANG CANTIK KAWAN DENGAN ORANG CANTIK JE LA.

Saturday, June 18, 2011

hey bloggie :) Assalamualaikum.

hopefully korang semua sihat je . korang pernah ade geng ke , member ke . atau group(kawan) ?mesti ada kann ?

dulu masa sekolah confirm ada member bagaii. siap ada nama group . haha . bila ingat je , mesti nak gelak guling-guling !

masa nak 'serap masuk' member tu , pe kriteria kena ada ? pandai ? cantik ? hot ? popular ? hah , macam2 la kann ?


ni nak cerita kat korang . sepanjang wani jadi student , banyak dah wani nampak . gurls lebih berpuak2. mungkin nak cari populariti .

yang wani perasan , orang yang cantik akan berkawan dengan orang yang cantik je . so , orang yang kurang cantik ni camne ? takkan takde orang nak kawan ? kesian kann ? -.-

banyak lagi la contoh ; orang yang popular kawan dengan orang popular je , pandai dengan orang yang pandai . nampak tak diskriminasi kat situ ?

nampak la manusia ni sendiri tak adil pada manusia lain.

wani pun takde la baik sangat . dulu pun wani macam tu jugak . kawan dengan orang yang sesuai dengan wani je . tapi bila fikir balik , thats not worth it . tak selamanya kita kat atas .

biarlah kita kawan dengan semua orang . tak memilih . even sejahat mana pun kawan , dia tetap kawan . kita yang kena pandai menilai.



p/s : make friends. don't make enemy even one !

17 comments:

  1. Hehe yeap2 org kate sp yg berkawan dgn saudagar minyak wangi, dapat la wanginyeh. Tu la kdg2 bile yg pndi tu ngn yg geng pndi tu je la. yg Hot pn sme.fitrah manusia kn kak.

    Btw, kite kne pndi pilih kawan sbb our friends is who we are.

    ReplyDelete
  2. saya sepanjang sekolah takde lak berpuak-puak ni.. kawan je dengan semua orang.. tapi lebih suka menyendiri je sebab kalau nak ikut orang je leceh ar.. hihi..

    ReplyDelete
  3. yeps! ingt agy time skola33 dlu, budak paling cun kat skola kapel ngan dgn guy yg pling ensem. popular abesss

    *****

    dropping by to say hello!
    p/s
    please visit our new online store at

    www.shopaholiclove.com

    don't forget to 'follow' us! thanks a million for your support!

    xx

    ReplyDelete
  4. wani ! tyme fom 2 kowt . kite pon ade nama memba kan ? hahaha . x hengat la ape . ahhaha

    ReplyDelete
  5. hahaha..tapi pempuan mmg gitu =p
    yg cantik ngan cantik..grrrr...
    tgk lelaki sempoi je..
    ahaha kn kn

    ReplyDelete
  6. yup btol ape u ckp..heran la kenapa eh pompuan suke sgt puak2 dlm brkwn ni..tapi ble tgok budak laki dorg enjoy je semua bleh geng..pelik2 kan

    http://meramonst.blogspot.com/2011/06/kenapa-blogger-perempuan-lebih-tonjol.html

    ReplyDelete
  7. wani..mmg tak
    pandai nk update dah ekk
    hahahah =p

    ReplyDelete
  8. tak suka dgn org yg pilih2 kawan. ingat drg tue bgus sgt kew? huhu...

    bella pn dah ramai tgk org yg cm nie. cm apajew. :/

    ReplyDelete
  9. @BeYLa! sokong ngan bella . kiter tak boleh nak ubah dah semua tu . heheh

    ReplyDelete
  10. @Fitrihadi memang sume macam tu kot , lagi2 perempuan , nak sama level je sume . tak faham even wani pmpn :P

    ReplyDelete
  11. @nAnA dOLphInE betul na , nonsense je sume tu , ade mmber bagai . hahha

    ReplyDelete
  12. @Far8 budak baik ye la farid , lelaki mmg sempoi . tak puak2 . solute la !

    ReplyDelete
  13. @asmira surianie mungkin perempuan tak berapa nak matang kot ? :P

    ReplyDelete
  14. @alinac lover yup ! kalau ingat balik mesti malu je kann . XD

    ReplyDelete
  15. @ciknabil-a emm , nak wat cmne kann . jangan kiter mcm tu dah la , memilih bulu .

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)