REVIEW BLOGGER FEFULAR 1 : FITRIHADI.COM

Friday, June 10, 2011

hey bloggie :) Assalamualaikum.

hari ni wani nak review seorang blogger popular. let's check it out who the lucky one ;)


1 . sejak bila minat untuk berblogging ?

First of all, terima kasih daun keladi kepada sedara Amoimiyasha sebab sudi interview saya.

Mula berjinak-jinak dalam bidang blogging sejak 2007. Tapi masa tu just main-main je. Blog pun bersepah-sepah sebab cuba-cuba nak buat duit tapi ilmu takde. Tapi pada penghujung tahun 2008, saya mula serius dan fokus pada satu blog je. Dari situ, saya mula belajar dari beberapa blog yang ada tips blogging dan mula kenal dengan dunia sebenar blogging di Malaysia ni.

2. apa yang anda cuba ketengahkan didalam blog ?

Erm tak tentu gak. Tapi for sure blog saya berkongsi something yang menarik dari kacamata saya macam video, gambar dan artikel-artikel yang menarik untuk dikongsi bersama. Kengkadang suka gak tulis pasal isu semasa dan hiburan. Macam rojak ar pulak blog tu. hihi...

3. siapa yang mendorong anda untuk berblogging ?

Err ntah. Rasanya takde siapa yang dorong saya untuk berblogging kecuali diri saya sendiri. Lagipun saya berblogging untuk hilangkan rasa bosan dan sunyi dalam diri. Rasa ada satu kepuasan bila dapat buat orang happy atau dapat share sesuatu dengan pembaca Fitrihadi.com

4. pesanan untuk blogger lain .

Pesanan? Erm tatau nak kata apa sebab saya bukanlah blogger yang berjaya pun. Apa pun blogging ni sekadar hobi je. Kalau nak berjaya dan dikenali, kena banyak bersabar dan kena banyak usaha. Juga kena banyak belajar. Tu je pesan saya. Insyaallah apa yang kita nak boleh dapat. Semoga kita bertemu lagi. Peace!

14 comments:

  1. wah tak nak interview saya ke..=P

    ReplyDelete
  2. bella tatw pn sapa dia nie wani? -___-"

    ReplyDelete
  3. lawa blog dia....nak kenal2 la cmnie..hehe

    ReplyDelete
  4. Bagus gak segmen nie, sambil kita menjawap soalan dia membuatkan kita terpikir.... oooO nie lah the key of bloging hu hu

    ReplyDelete
  5. mmg dasyat lah bloger ni...
    mcm2 woo kat blog dy..
    huh stylahh

    ReplyDelete
  6. @ciknabil-a sbb bella tak kenal la , wani nak kenal kan ;)

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)