2 PERKARA TAK BOLEH DEKAT MASA PMR !

Wednesday, February 8, 2012

hey bloggie :) Assalamualaikum


wani kena update entry ni laju laju. sebab esemen wani tak siap lagi . huwaa ! tension :( susah tau dapat lecturer yang super kreatif , nak kena buat video bagai.


emm , straight to highway je la ehh ? wani rasa nak kongsi benda ni since tahun ni sepupu wani ada ambil PMR .


actually , bukan 2 perkara , tapi 2 benda ! yang ni wani amalkan masa nak ambil PMR dlu .


1.Telefon Bimbit


ni benda yang memang remaja remaja sekarang ada . tak kira la sekolah rendah atau sekolah menengah . smartphone lagi ! kalah bebudak universiti . bebudak universiti pun pakai phone yang cikai cikai je weyh!


hah , konon konon alat perhubungan dengan keluarga , padahal nak contact ngan bf/gf . maklumlah masa level level PMR ni hotsetapp noks  ! .


masa wani dulu , wani boleh pegang phone setiap 2 kali seminggu je tau ! then , camno den nak contact bf den masa tu ? tak ke susah ? hah , tapi nasib baik la bf satu tempat tusiyen. boleh la jumpa kan :P


2. Internet


hah , yang ni lagi la boleh pengaruh bebudak PMR. tak caya ? tengok je orang orang yang dekat dengan korang. konfem gila dengan internet , lagi lagi zaman muka buku. kalau tak online muka buka rasa macam hilang nyawa je .


naseb la masa wani dulu , facebook baru nak top . sebab zaman wani PMR , myspace paling top. 


nak tau kenapa adik adik sekalian kena elak 2 benda ni ? sebab saya pernah buat ye adik adik . alhamdulillah , straight As :)) tak salah pun kalau nak guna dua benda ni , cuma adik adik perlu bijak menguruskan hidup adik adik .


p/s : Goodlock for those yang nak amik PMR tahun ni :))

12 comments:

  1. HAHA :D betol sangat dah tu. nak nak yang number 2 :P

    ReplyDelete
  2. good luck utk adik bella juga yg nak amik pmr tahun nie. :)

    ReplyDelete
  3. ehehehe..sy pon penah buat jgk taem muda mudi dulu..memula tuh, mmg da macam cacing yang kepanasan da..hehehe

    ReplyDelete
  4. jgn kata pmr aje akak, spm smpai nak stpm pulak ni pun dok tergoda lagi dgn dua natang ni, haha.
    dlu dok asrama buleh la tahan lagi --"

    ReplyDelete
  5. @fathiahRAIHANA akk yg dah uni pun tergoda , ape tah lagi korang2 yang nak amik exam besar . huu

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)