WAJIB ADA DALAM TAS TANGAN !

Thursday, February 23, 2012

hello bloggie :) Assalamualaikum.

ouhh , dah lama tak update blog ni. kekeringan idea dan jadual yang agak padat dengan test , quiz , dan segala projek yang perlu dihantar sebelum final  ! ~hah , semput nak menghabiskan semester akhir yang masih berbaki sebulan.

don't worry , i'll come with best update even final just around d corner . sobs sobs ':( sebelum tu , if all my follower don't mind , please called me NS . i think i need to change to this name which is better dari menggunakan nama pena AmoiMiyaSya :). okay stop ! ~

para lelaki sekalian , anda pernah tertanya tanya tak kenapa perempuan suka bawa handbag/tas tangan yang besar gedabak yang korang rasa boleh letak segala barang dalam satu masa ? mesti pernah kan. kalau yang dah ada gf tu 'huntunglah' , korang boleh check check apa yang ada . tapi yang takde gf camno ?

so , jom kita tengok barang apa yang ada dalam handbag atau dalam Bahasa Melayu nya tas tangan. p

1. Purse/Beg Dompet & sewaktu denganya
yang ni paling wajib diantara yang wajib perlu ada dalam tas tangan ada yang bergelar perempuan. especially pada 'gurl gurl' yang memang kaki shopping. lagipun dalam purse tu la adanya duit,kad atm , lesen , dan segala yang penting =]

2. Handphone
yang ni pun wajib diantara yang wajib jugak . senang nak berurusan. mana tau kalau sesat kat shopping complex tu , just make a call ~ then masa tu lah ada drama jejak kasih . pastu babak babak yang korang boleh fikir sendiri

3. Makeup
rasanya semua handbag 'gurl gurl' ada barang magic ni . sekurang-kurangnya compact powder and lipgloss/lipbalm .optional pada mereka yang tak nak nampak muka pucat, eyeliner atau mascara wajib ada dalam handbag. **mascara wajib ada dalam handbag NS :D

4. Tisu/Wet Tissue
yang ni wajib juga kot. macam makeup ''gurl gurl'' cair ke , tepek je.

5.Losyen
yang ni optional je NS rasa , sebab certain gurl je yang akan ada losyen ni nak elakkan kulit kering.

6. Tuala Wanita /Pad
err , yang ni memang akan ada . kalau emergency case , tak la susah ;)

7.Perfume/Hand Sanitizer
yang ni perlu ke ? --' sebab NS selalu je bawa :D

rasanya tu je. lain gurl , lain la barangya , NS list kan apa yang mostly gurl bawa. kira ni general . mungkin sekarang dah lain , gurl gurl sekarang bawa galaxy tab , ipad / psp . 

tak caya ? korang boleh check sendiri handbag perempuan yang korang rasa macam poket doraemon :D

p/s : kalau lelaki yang bawa handbag tu , camno eh ? ^^

12 comments:

  1. hahha beg aku mcm beg lelaki kot, ada purse, kunci dgn tisu aje..
    makeup klu dating je bawak,.haha

    ReplyDelete
  2. kalau ila panggil sis wani boleh (:
    woot wooot :D kantoi kantoi :P

    ReplyDelete
  3. heee, semua tu saya ada jugak dalam tas tgn. kecuali yang hand sanitizer.

    ReplyDelete
  4. @Aini Azman ye ke ? hahha . asal tisu dan sepatutnya ada okayhh la :D

    ReplyDelete
  5. @nur adilah hiss ! saje je nak kantoikan ehh ? :D

    ReplyDelete
  6. @nurulnazihah hand sanitizer tu kdg2 je ada dalam beg :D

    ReplyDelete
  7. mimi lgsung tak bawak beg. kalau jalan jauh baru bwk. kalau setakat pg ipoh tu, mmg ic pon x bwk. hehe

    ReplyDelete
  8. @MiMiEy :) huyo ! ni kalau tetibe abg polis buat road block , kantoi pendatang asing :DD

    ReplyDelete
  9. byknyee barang yg kena ada dlm beg wani tue. hehek! :p

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)