MALAYSIA TAK JAMMED SEBENARNYA !

Tuesday, June 19, 2012

hello bloggie :) Assalamualaikum.

wahh ! nampak tak tajuk tu ? macam reporter kan ? hahah. mesti korang pelik nape NS cakap Malaysia tak jammed. tak payah pelik la . sebab apa yang NS update ni adalah kenyataan mengikut pemerhatian NS. idea ni dapat masa NS on the way nak balik umah semalam. XD

setelah di 'round off' , punca utama Malaysia jammed adalah SIKAP manusia ! kenapa NS cakap camni ? meh kita tengok.

1. busy 'texting'.
korang pernah buat ? NS pernah , tapi masa NS dok belakang , bukan NS drive XD masa tengah busy dok balas text , mata korang kat mne ? for sure la kat handphone. then kereta konpem la slow, so jammed la !

2. waktu sepatutnya speed , korang tak speed.
ni salah satu punca. kat depan kosong , tak nak speed . drive slow. siput pun lagi laju tau. pastu start jammed , baru nak start speed. tak faham NS ;\

rasanye tu je kot pasal sikap manusia. punca lain tu cam jalan kecil,traffik light dan tol bukan alasan ye. kalau kita ikut rule , sure tak jammed :)

p/s : nak start keje da weyh !

12 comments:

  1. haah...kan kan? selalu kat highway geram je.. dah mcm trend sblah kanan yg slow sblah kiri yg laju..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum NS...betul tu kalau ada pemandu yg mcm ni pasti buat jln raya jadi jammed...:)

    ReplyDelete
  3. betol betol. btw, selamat bekerja dear ;)

    ReplyDelete
  4. papahal pon,naik trenn jelahh...h haha

    ReplyDelete
  5. Ohh inilah dia punca2 traffic jam selalu berlaku kat malaysia..:)

    ReplyDelete
  6. hak2.. nasib bella x stay kat tgh bandar. sbb bella kdg2 pun cam tue gak. :p

    ReplyDelete
  7. @nabByla ishk2 , tak elok tau . bahaye !

    ReplyDelete
  8. @afiqazizan tak accurate , tp kemungkinan besar boleh dipakai XD

    ReplyDelete
  9. @Ali alorh , naik trenn kne berhimpit !

    ReplyDelete
  10. @maszull tau takpe . kdg2 sakit hati je .

    ReplyDelete
  11. @izzati husna tau takpe , itulah Malaysia una :)

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)