WANITA BEKERJAYA HEBAT !

Tuesday, June 12, 2012

hello bloggie :) Assalamaulaikum.

terdetik pula NS nak buat entri pasal wanita bekerjaya. terutama ibu ibu sekarang ramai yang bekerjaya. NS terfikir nak buat entri ni pun masa dalam train pagi tadi.

maklumlah, NS dah mula praktikal semalam. emm , NS sangat bangga dengan ibu-ibu yang bekerjaya ni sebab dorang mampu membahagikan masa untuk kerjaya dan keluarga,

NS ambil satu situasi okay ?

makcik Kiah bertugas di sebuah bank di Kuala Lumpur. mak cik Kiah ni terpaksa berulang-alik dari Sg.Buloh ke Kuala Lumpur dengan menaiki KTM. [korang faham faham je la kalau KTM ; waktu puncak confirm la kena bertolak-tolak , berhimpit-himpit n etc] malam pulak mak cik Kiah ni kena entertain family pulak which mean kena kemas rumah , masak , basuh baju dan segala kerja rumah. Even penat dengan kerja, mak cik kiah ni  tetap layan family dengan penuh kasih sayang. 

korang nampak tak apa yg NS nak sampaikan ? dan korang rasa tak betapa penatnya jadi ibu ni ? thats why la Islam menyuruh kita untuk mentaati perintah ibu.

totally NS salute dengan mak cik Kiah ni , SEBAB NS rasa pengalaman tu . baru sehari practical , NS dah melepet. kalau nak suruh NS masak , basuh baju dan kerja2 rumah memang NS mengamuk la der ! hehehhe

dan kepada para suami dan bakal suami , sila rajin rajinkan tangan anda untuk membantu isteri dan bakal isteri ye ! :)

p/s : curi curi update entri kat pejabat ^-^

8 comments:

  1. faham faham :) kalau ila pun macam nak tak je sebab dah penat gile-.-

    ReplyDelete
  2. aighooo ! sempat lagi update entry kat ofis ? hehe... :P

    ReplyDelete
  3. lg sorang contohnye ialah cik e'in.. tp die single lg belum berkahwin.. hahah

    ReplyDelete
  4. @nur adilah betul2 ! huhuhu. salute ngan mak2 kat dunia nih

    ReplyDelete
  5. @nabByla msti la smpat , sebab takde keje XD

    ReplyDelete
  6. @?e'in? nak jugak tu , ceyhh XD emm , header kiter dah email ye :)

    ReplyDelete
  7. betul2 .. macam mama un ala ns.. dia xnaik ktm tpi dia kerja nurse kdng2 on call smpai tgh malam.. smpai pagi penat tau

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)