REVIEW TUDUNG !

Sunday, September 26, 2010

hey u'ollz ! heheh , hari ni wani nak post 1 entri before wani siapkan assingment dreamweaver .
nampak tak tajuk kat atas tu ? kan kan ? if tak nampak sila guna kanta pembesar untuk zoom yang lebih baik , gaggaga ~ takpun uollz pergi check mata kat focus point ! (oopss ! jangan terasa hati please !)
hah , hari ni nak review pasal tudung . ala , yang ada kat atas kepala perempuan sekarang , macam2 style , dari yang berlilit , kepada yang bersarung . trendy kan ? wani just review style tudung yang wani pakai . if uollz nak share , sila lah komen (:

more matured :)

hah , ni yang pertama , tudung bawal . if uollz semua nak tau , time mula mula tudung ni keluar , perghh ! mahal wa cakap lu ! around rm30++ kan kan ? if i'm not mistaken la. dah lama sangat . tudung ni senang bentuk sebab cam cotton kan kan ? (angguk laju laju please). wani banyak jugak tudung bawal ni , sebab sedap pakai . tudung bawal ni siap ade gred yaww ! n yang beza kan harga adalah jenis kain , lembut ke , keras sikit ke kan , terpulang la pada pemakai. pastu keluar pulak yang batu batu dengan bermacam2 nama , wani sendiri tak ingat , pakai sudah :P

tak cun langsung !

next , selendang pulak . kebanyakannya remaja n student la yang suka pakai selendang ni . kira cam ala ala yuna gitu , maklumlah , time yuna baru muncul , baru la remaja remaja kat malaysia ni sedar kewujudan selendang , termasuk la wani :P selendang ni pun banyak jenis , jojet la , chiffon , cotton spandex , tah ape lagi kan. wani hentam je , ape yang oke , wani pakai :P
**bajet up to date la kan . gagagag . tapi banyak lagi selendang yang wani belum cuba . tunggu la wani shopping :P

i like <3>

hah , ni pun selendang jugak , tapi wani panggil pashmina. kain dye cam tebal skit . if tak pandai lilit nampak kembung . (tak bermaksud saya pandai pakai selendang oke !) selendang ni senang bentuk , sebab cam keras kan , so , dye takkan ikut bentuk muka (:

abaikan muka cam hantu tu ye :P

ni pulak tudung sarung , wani panggil tudung Ekin . ala , isteri Mawi tu , yang popular ngan butik Ariani . orang sekarang panggil tudung ekspress kan kan ? tah la , macam macam nama . corak pun pelbagai , wani suka jugak , sebab sarung je . tak yang nak pakai pin bagai :P

poyoness !

ni pulak tudung Siti . tudung yang Siti letak kat kepala tu . hehehe , yang bertudung cam wani takkan nak buat cam Siti kan ? pandai pandai kome le. so , wani gayakan dengan tudung Ekin (:

bajetbajetbajet

ni pulak tudung syria . sarung je . tapi masih ramai lagi yang tak berani pakai tudung jenis ni , sebab takut muka nampak bulat , coz tudung ni ikut muka , tapi uollz kena pandai adjust. mudah je tudung ni , n now ada dalam jenis fabrik cotton . pilih la yang mana sesuai.


kebudak-budakan la pulak !

ni pulak selendang pashmina . tapi jenis kain lembut , if pakai memang bulat la muka uollz sume :) tengok wani , dah macam bola je muka :P gagaga .
if pakai selendang ni , wani suka pakai style arab (: hehehe
aha , if nak elak muka uollz bulat , boleh la guna inner syria (: ala , yang macam2 colour tu , macam rainbow , cantik cantik :P


muka saya nampak matang ! yeay !

last but not least ! taraa ~ ni wani tak tau style pe , tapi orang kata style Siti , ye la kot :P
beza nya , style ni pakai dengan inner syria 3 ton , pastu lilit ngan selendang . oke , sudah la tu kan wani review pasal tudung2 yang wani suka style kan , uollz camne ?
meyh komen komen !

14 comments:

  1. haha nice one . wani , na tgk style yg cantik tak . tgk la ni www.ayunar.biz . cantik sgt2 :)

    ReplyDelete
  2. pergh alhamdulillah bertudung. wahhh
    stylo eh wani =) eman tabik ar haha =)

    ReplyDelete
  3. comeyyyy.....tudung dia..huhuhu..

    ReplyDelete
  4. whaah hebat tol kak wani.ad style lahh.heh.

    ReplyDelete
  5. akk sesuai pakai semua tdg.
    comel gilak.
    siyes, bukan nak bodek..
    hehehe

    ReplyDelete
  6. hahah pasnie leh la eman buat review style rambut yg pernah eman buat! haha thx frendly!

    ReplyDelete
  7. he2..boleh jd model tudung ni =]

    ReplyDelete
  8. cik eira ~ thnx eira :) hehehe . nanti wani pergi kat website tu

    alman ~ hehe , alhamdulillah. emm , bese2 je la eman , :)

    apik ~ gaggagaga ~ maceh2 ! puji tudung wani.

    beyla ~ hee :D thnx dik

    mimiey ~ ye ke ? kdg2 cm bulat je mke akk , tp kene pandai la :P

    eman ~ sila kan :) bole share same same :)

    ReplyDelete
  9. saya cuma pandai pakai tudung bawal n selendang je..^_^

    ReplyDelete
  10. nur anis ~ heheh , try la tdung laen plak :)

    puppeto ~ heheeh , bese bese je la kak :P

    ReplyDelete
  11. nk buat jugak la entri mcm ni.heheh..tp xde lak pic nyer..nk kena cari2 ni

    ReplyDelete
  12. baru tau nama tudung tuu *pashmina!

    besok jugak nak pegi beli!

    hoho

    thankiess lahh :)

    ReplyDelete
  13. kak ain ~ hah , buat la review tu :) nanti bole wani bace :) share share ye kaka cantik :)

    nisa ~ really baru tau , hee :)
    suka nya bila nisa dapat tau , so , dapat gak manfaat kan kan ? (:
    thnx again :)

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)