SEMUA ORANG NAK CANTIK !

Tuesday, November 23, 2010

hey bloggie :) Assalamualaikum .
ingat tak entry pasal Garnier && Elianto ? hari ni wani nak kongsi dengan u'ollss macam mana Wani jaga muka Wani . yang lain lain tu , nanti wani bagi tau , step by step la ye ?

entri ni bukan la nak cakap Wani cantik , tapi tak salah kot nak kongsi ngan u'ollss semua . kira entri kali ni macam review produk yang Wani guna je :)

sebelum sebelum ni , Wani guna produk Safi n Syahirah . pakai Safi n Syahirah da okay , tapi Wani ni suka gatal gatal dan suka buat eksperimen kat muka sendiri :) n now Wani pakai Garnier Pure sebab kulit jenis berminyak . pakai Garnier memang best yaww :) dapat rasa perbezaan even baru dua minggu Wani minggu guna .


lepas guna pencuci muka Wani guna pelembap Safi Gamat. lupa pulak Wani ni suka pakai campur campur . certain orang tak bolehkan , tapi Alhamdulillah kulit Wani okay je. tapi pelembap ni ikut kerajinan Wani jugak nak pakai .

kalau nak keluar rumah Wani akan pakai Safi Pencerah . yang ni pulak function nya macam sunblock la. Safi Pencerah ni jugak boleh cerah kan kulit u'ollss . yang dah cerah tu , meyh tambah kecerahan u'ollss. barang yang Wani guna ni murah kot n sesuai dengan student .

bab makeup pulak sure la Wani pakai . tipu la Wani tak pakai . if tak pakai pucat pulak muka Wani . dah pakai semua krim tu , Wani akan pakai Silkygirl Compact Powder Pure Fresh sebab dia oil control & Magic Face Powder macam loose powder jugak . so , sesuai la ngan Wani . foundation semua belum try lagi :) nanti la kot kalau ada duet sendiri .

then blusher pulak , Wani pakai Blusher Pot dari Elianto . Wani suka warna Elianto . sesuai dengan kehendak Wani . Wani prefer colour Desert Rose sebab kulit Wani cerah kan . lagipun salesgirl tu suggest kan . if u'ollss nak beli makeup2 ni , better tanya pada pakar okay ?

mata mainkan peranan kan . so , eyeliner Wani guna Eyeliner Pencil dari Elianto . pakai memang best ! sebab mata pensil tu lembut . boleh la u'olss nak buat style Gyaru nanti . Wani tak reti nak pakai eyeliner liquid nanti comot . Mascara pulak Wani guna produk Elianto jugak . Fake Lash Mascara . eyeshadow lak Wani tibai mak punya je :P maka hasilnya

tang bibir pulak , Wani cuma guna Nivea Lipcare :) nak pakai gloss malas . sebab nanti asyik nak kena touch up je :P


kalau nak rajin lagi pakai mask tau ! :) heheh , wani suka pakai mask ni ! Natural Mud Facial Mask from blogshop kak Ain . best tau mask dia , segar je lepas pakai :) kalau berminat klik sini


yeah ! da jadi macam dayang senandung :P

u'ollss ada nak kongsi tak ? jom kongsi , then bagi tau Wani :)

p/s : kalau luaran je cantik tak bagus jugak , so dalaman kena baik jugak :)

39 comments:

  1. kakak wani~~
    haha 1st nak gelak tgok muke kak wani cm dayang senandung tuu. hehe.
    ohh~ tu ke mask yg kak wani pkey tu ea.
    whaa~~ memang laa kak wani ni.
    jage tol muke yep!
    eh sm laa adddek pon prefer safi.
    suci lg murni. keke.
    ceh cilok shadow mak wani ye.
    btw, chantek~~
    em byk tol brg make up dea!
    elianto!

    ReplyDelete
  2. amboi dia, sgt pndai yer menjaga muka nih..bagus2...ley mintak tips kat wani ni..pndai wanie makeup2 yer..eheee

    ReplyDelete
  3. wow....
    best2....
    zana x da r cenggini...:)

    ReplyDelete
  4. pic yang last tu my favaurte..
    dayang senandung..
    comel je..hehehe

    ReplyDelete
  5. hahha.wani syg...akak pon nak buat jugak la entri mcm ni..besh je tgk.

    last! suka tgk pic last tu..geli hati ni ha..nnti tgk muka akak lak ek~

    ReplyDelete
  6. awak pun pakai safi gamat ye... hehehe..bagus2...

    ReplyDelete
  7. :). same lah gune same. tp yg heran nyer, tyka kne gune safi mentimun ngan pembersih sekali. kalau tak, hbs lah muko den.

    ReplyDelete
  8. saye suke blog awk laa. hee.
    http://insideofbeyla.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

    ReplyDelete
  9. heee~
    garnier memg best but eira tak boleh pakai bedak silky girl . muka makin berminyak . sobsob
    eyhh , mask lain wany dah pena try ? tingin laa na pakai mask . my face teruk ~

    ReplyDelete
  10. wahhh byknye alat2..hihi
    cantekla wani ^^

    *cmne nk letak gambar cantek kat shoutmix mcm wani taruk pic guy ensem tu?? ^^

    ReplyDelete
  11. rajen nyer macam2 buat kat muke siap pakai mask lagi...sy ni malas la nak buat semua tu...tp mmg SEMUA ORANG NAK CANTIK...sy pn...cume malas..hehhe

    ReplyDelete
  12. ttbe rase nk pkai garnier^^winkwink

    ReplyDelete
  13. @beyla ~ suke ek tgk muke akk cm dayang senandung :P yup , msk tu yg akk pakai. thnx ye dik :) akk suke elianto skrg :D

    ReplyDelete
  14. @ kak marel ~ tak la , bese2 je kak :D makeup pun skit2 je :D

    ReplyDelete
  15. @nurainee ~ heheh , bese la , roomate awk kan mmg comel :D

    ReplyDelete
  16. @kak ain ~ buat la kak , pastu credit kan kat wani :P
    heheh , suke ek tgk muke wani cmtu :D

    ReplyDelete
  17. @shima ~ yup :) pakai safi gamat :D

    ReplyDelete
  18. @tyka ~ ye ke ? emm , laen orang laen jenis kulit :)

    ReplyDelete
  19. teman ada satu tips!
    pakai bedak sejuk... : P


    ________________________
    salam kenal


    entry best < http://koriieleys.blogspot.com/2010/09/sudut-cip-cerpen-round-table.html

    http://koriieleys.blogspot.com/2010/11/sudut-cip-cerpen-round-table-2.html

    ReplyDelete
  20. @cik eira ~ aah , garnier best . then silky girl wani pun jrg pki compact powder :) mask kak ain je wani brani try :) yg laen tak pena :P

    ReplyDelete
  21. @anamizu ~ heheh , bese je dear :)

    ReplyDelete
  22. @sera ~ hehee , wani pun tgk kerajinan :)

    ReplyDelete
  23. @anne ~ hehhe , pakai la , best tau !

    ReplyDelete
  24. @4umyfans ~ hehhe , cre tradisional :D

    ReplyDelete
  25. time dayang senandung ada jual safi ke ek?hehheheh

    btw..safi is a good brand!:)

    ReplyDelete
  26. @little cartoon ~ heheh, time tu takde :D ade perigi ajaib je :D

    ReplyDelete
  27. mask tue cam menarik.
    cz bella x pnh pakai mask. hehe..

    ReplyDelete
  28. @cik nabil-A ~ heheh , try la pakai yunk :)

    ReplyDelete
  29. hahha wani..ai like your blog..keke

    tgk sni ek

    http://www.alinaclover.com/2010/11/segmen-saya-suka-blog-awak-la.html

    ReplyDelete
  30. garnier pure n light ne lagi bagus ? just nak tau ... ni pun jenis gatai tangan nak mencuba macam macam ...

    ReplyDelete
  31. awak awak,bahagian yg bibir tu.kite same la.sy pn pakai nivea lipcare tapi kaler pink!! btw,nice to meet u :)

    ReplyDelete
  32. @hanim ~ not so bad :) okeyh la , depends pada kulit masing2 :D

    ReplyDelete
  33. @fatin ~ hheh , same ye ? nice to meet u too dear :)

    ReplyDelete

comment as you pleased. thank you ;)